Over mezelf

Al van jongs af aan houd ik van het hebben van ideeën en ben ik creatief met tekenen, tekst en beeld. Mijn interesse voor fotografie is in 2002 ontstaan. Door het maken van zelfportretten leerde ik de basistechnieken kennen en al gauw kwam de behoefte om er meer mee te doen. Na het afronden van mijn DTP-opleiding, ben ik direct gestart met de opleiding Mediavormgever en als specialisatie Fotografie. In 2009 ben ik aan het GLR te Rotterdam afgestudeerd met het eindproject 'Asfalt'. Na een paar jaar als professioneel fotograaf te hebben gewerkt, werk ik sinds 2012 bij een bekende foto- en videowinkel als Marketing contentspecialist.

Arlene Londema

"Het meest belangrijke is dat iemand die bij mij voor de camera staat, zich op zijn of haar gemak voelt. Zo blijven de emoties in het beeld echt. En dat is de natuurlijke sfeer die ik zichtbaar wil hebben in het eindresultaat, wat voor shoot het ook is."

Ik werk op locatie en richt mij op het maken van portretten, reportages (een loveshoot, een dikke buik shoot of een bruiloft) en conceptueel, vrij werk. Het liefst werk ik met daglicht, maar ook met behulp van flitsers weet ik overal een bijzondere sfeer creëren. Het ene moment is het belangrijk om een beeld zo puur mogelijk te houden, in een andere situatie is het juist nodig om op te vallen door een beetje tegen de regels in te gaan. Hoe divers de onderwerpen zijn: mijn doel is altijd om een beeld nèt dat nodige beetje extra mee te geven.

Publicaties en exposities:
2015: Expositie conceptueel werk in Restaurant de Rede (apr - aug)
2014: Opstart, organisatie en deelname Dutch50 expositie te Hilversum
2012: Foto bij artikel "De bruiloft" in het AD Rotterdam (oktober)
2009: Benoeming in artikel over GLR eindexamen presentatie in DigEzine
2007: Deelname expositie Rotterdam Sprookjesstad, Nederlands Fotomuseum